söndag 26 april 2009

Gäddhäng....I Lördags bjöd en av mina arbetskamrater in mig på det stora GÄDDRYCKET, nu skulle det fiskas gädda. Ett av alla viltvatten här i Ystadstrakten hemsöks av en stam envetna rovfiskar. Gäddorna tar ellingarna och försvårar därigenom lyckade utsättningar.

Kenneth drog den första på ett abborliknande jerkbait, vikt inte alls illa...nästan 5,2 kilo.

Jag drog mitt strå till stacken och såg till att massor av vattenvegetation, som gäddorna kan gömma sig i, hamnade på land. Ha ha, göm er nu om ni kan.

Fläcken drog sen en lillebror till den förstnämnda och en polare till honom, en på ca 4 kg. Var sen tvungen att avbryta och åka hem för att möta upp Jenny och Helen.

Deras lilla Leo är bara helt fantastisk, han sov mer eller mindre hela vägen hem till Lovisedal ( ca 60 mil). Leo kan vänta sig ett helt fantastiskt liv hemma hos familjen Hamring. Vad sägs om anddammar som får den mest hugade jägmästare att önska att han bara hade en bråkdel av det som finns på Lovisedal. Rapphöns och fasanstammarna skall jag inte ens nämna.
Att sen matte nästan aldrig bommar och titt och tätt är med på TV gör ju att Leo kanske till och med blir TV kändis, en och annan sådan där kock har ju varit där och fått spö vad gäller skyttet......

Våran Carolina såg till att Max klarade sitt enkla vatten i första starten. GRATTIS!!! Vi är stolta över dig, första provstart och succé direkt!

Numera finns det dessutom en labbe i huset Håkansson. Spaniel, labbe och snart genomgången jägarexamen, huka er gubbar och kärringar för nu kommer Carolina af Sweden och gör rent hus.....månntro...

1 kommentar:

Kvistabo´n. sa...

Fina näbbgäddor.. Nu har vi bokat våran semester. Vecka 29 är vi i Abbekås.