söndag 19 april 2009

Nytt rödskinn

Likt ett uppbåd av Siouxer stormar de röda runt i hagen och i trädgården. Kan inte annat än känna glädje och stolthet över hur vackra och smarta de är.

Att de får komma till hussar och mattar som verkligen bryr sig, och kommer att träna dem på bästa tänkbara sätt, är en uppfödares högsta dröm. Alla i den ``röda kullen´´
kommer dessutom att hamna hos aktiva jägare, med ALLT vad det innebär av apportering och eftersök!

Inte alla gånger blir det så, olika omständigheter kan ibland spela spratt och en hund kommer i direkt felaktiga händer. Men men, vi kan inte råda över livet.
Det som till en början var suveränt slutar i en katastrof.

Planering och uppsättning av foderautomater är i full gång. Den årliga jakten i Norrtälje är inplanerad och förbokad.

Årets stora nyhet med den, är att förra årets deltagare kommer att föra sina egna Capercailie´s hundar och dessutom fälla vilt själva som deras egentränade hundar stött!!!

Över sådana valpköpare kan jag inte annat än känna stolthet. Förväntar mig att de gjort sin hemläxa även på lerduvebanan.


Med ökad marktillgång här nere i Skåne, ser det även ljust ut för att kunna arrangera en kombinerad rapphöns, fasan och andjakt till hösten.

Klippte gräsmattan 1:a gången för säsongen, en berusande känsla av härlig vår och kommande sommar. Kajorna i grannens skorsten ligger garanterat på ägg.

Var förbi Anders och Mirjam häromdagen och grattade på födelsedagen, och igår startade de hund och tog varsitt 1:a pris, inget annat var att förvänta. GRATTIS!

Inga kommentarer: