onsdag 11 februari 2009

Jaktprov, träningar och kråkjakt!


Vad har allt detta gemensamt? Jo hundar och skytte och en massa roliga stunder i livet.

Helgens jaktprov började i dur och avslutades i dur. Och däremellan kommer moll. Kanin provet för Snäppas och Mossas del började på ett alltigenom övertygande sätt. Historien om hur det övergick i moll berättas för den intresserade vid tillfälle i skenet av en lägereld och tillika eldvatten....

Spaniel och retriever träningar löper på i en takt som för en snöinbäddad Nordbo ter sig orättvist, månntro. Barmark med grönt gräs och temperaturer som påminner om våren är mer vanligt än som nu....hela en decimeter, ja inte METER, DECIMETER, med nysnö. Det för våran del så enorma tidigare snödjup på 4 centimeter har slagits med över 100%.

Borstade bort snö medelst borste för första gången på närmare 10 månader. Saknar inte vare sig borste eller snö.
Dagen efter ``moll dagen´´ var undertecknad skytt på Löddeköpinge kaninprov. Inte så många chanser till skott, men de som gavs förvaltades nästan till 100%. Alltid kul att skjuta. När det dessutom är över spaniels, klappar hjärtat xtra varmt.

Vad gäller kråkjakt så nalkas premiär med stormsteg, skall bli kul att leverera ``ej tippskjutna´´ kråkor och trut. Att få decimera dessa i jordbruksbyggd känns xtra bra. 1 kråka = 3 harungar som överlever. Det är direktverkande viltvård.
Har sett skillnaden i praktiken och det är skillnad på tillgången av harar där predatorjakt tillämpas.

Vid något tillfälle under helgens prov var det över 20 harar på ett litet, litet område.

Keep up the good work.

4 kommentarer:

Kvistabo'n sa...

Mycke trevlig blogg. Framförallt har du många och fina bilder. Jag och våran familj brukar var i dina trakter varje sommar. / Kvistabo´n.

Isac´s JaktBlogg sa...

Tack! Kom förbi i sommar så snackar vi grisa jakt...

Kvistabo'n sa...

Jag kommer gärna.
Vi brukar bo i Abbekås. / Kvistabo´n.

XJAKT sa...

Finfina bilder!!