måndag 10 mars 2008


När den ``vanliga´´ jaktsäsongen i det stora hela är slut, pågår bäverjakten för fullt. Har man bra jaktvatten är det perfekt.


Det är härligt att uppleva en stilla vårkväll på bäverpass.
Varma kläder, stolryggsäck en bra kikare och allt annat som man kan tycka sig behöva ingår förståss i utrustningen.
Viktigast är dock att tänka på hur man har vinden. Bävern ser dåligt men känner doft oerhört väl.
Att sen mala lite kött och steka i pannan med lök, smakar gammal hare. Skinnet är också fint!

Skämt åsido, rökt smakar det faktiskt riktigt gott, och sedan har vi ju alltid bävergället. En riktig stänkare skulle jag vilja säga!
Att flå av skinnet kräver vassa knivar samt tålamod. I bla Svensk Jakt har det vid flertal tillfällen visats hur man gör.
Har man inte tillgång till egen mark, brukar inte sällan de som har sådan upplåta den för att bli av med några trädkapare.

Inga kommentarer: